Buitengevelisolatie

Wat hetwoord al zegt, buitengevelisolatie is niets meer dan het inpakken van de gevel, en dus het isoleren van de gehele constructie of woning. Deze vorm van isoleren kent enkele belangrijke voordelen. Belangrijkste is wel dat door deze vorm van isoleren een aangenaam binnenklimaat ontstaat. De muren kunnen nu ’s winters de warmte vasthouden en deze afstralen naar binnen; in de zomermaanden blijven de muren juist aangenaam koel. Daarnaast is het bijkomende voordeel dat het huis een compleet ander aanzicht krijgt. De afwerklaag kan in elke gewenste kleur worden aangebracht, waardoor het karakter sterk bepaald kan worden.

Buitengevelisolatie is als systeem als volgt op te bouwen:

  • Aanbrengen van een isolatieplaat welke wordt verlijmd en zonodig mechanisch bevestigd met slagpluggen bij minder draagkrachtige ondergronden.
  • Het plaatsen van roestvrijstalen profielen ter plaatse van gebouwhoeken of beĆ«indigingen.
  • Het aanbrengen van een mortel/weefsellaag met daarin opgenomen weefseldiagonaalstroken ter plaatse van gevelopeningen.
  • Het aanbrengen van een gesierpleisterde afwerking in de gewenste kleur en korreldikte

Ook bestaand oud pleisterwerk kan weer gerenoveerd worden en eventuele scheuren kunnen weggewerkt worden. De uiteindelijke afwerking kan uiteraard weer in elke gewenste kleur naar de wensen van de klant.

9% regeling

Per 1 januari 2000 het BTW-tarief voor stucwerk verlaagd naar 9%. Dit geldt voor zowel de buiten als de binnenkant van uw huur of koophuis. Dit lagere tarief geldt alleen voor woningen van 2 jaar en ouder welke hoofdzakelijk particulier worden bewoond.