Decoratief pleisterwerk

Naast het brede scala van het ‘gewone’ pleisterwerk is er nog meer mogelijk. Onder het decoratieve pleisterwerk wordt verstaan de afwerking waarbij met extra kleur, pigmenten en andere technieken uw woning net even dat ietsje meer krijgt.

Stucco

Stucco

Stucco is de verzamelnaam van afwerkingen met een mediterraan uiterlijk. Wanden en plafonds in deze afwerking krijgen een warme uitstraling. Deze afwerkingen zijn zeer divers in textuur, kleur en materiaalgebruik. Een van de vele mogelijkheden is het afwerken van wanden of plafonds met een marmerlook. Hierbij worden fijne lagen materiaal over elkaar aangebracht en wordt uiteindelijk een spiegelglad resultaat behaald. Let wel, dit is een arbeidsintensieve bewerking en is in vergelijking met de andere afwerkingen behoorlijk kostbaar.

Lijstwerk

Lijstwerk

Lijsten worden tegenwoordig veelal vooraf gefabriceert en worden daarna aangebracht en afgewerkt door de stukadoor. Het afwerken is als men het netjes wil doen een tijdrovende bezigheid. De lijsten worden namelijk geleverd en aangebracht in stukken van ca. 1.5 m1 en de naden die dan zichtbaar zijn moeten worden weggeboetseerd. Lijsten zijn te verkrijgen in alle soorten en maten die maar denkbaar zijn. Ook kunt u uw eigen lijstontwerp laten fabriceren, maar dat is wel een stuk duurder dan de prijzen van de standaard verkrijgbare lijsten. Lijsten worden meestal aangebracht op glad gepleisterde plafonds.