Wand & Plafond

Renovatie, restauratie & nieuwbouw
praktisch alles is mogelijk. Handmatig of machinaal, een kant- & klaar eindresultaat, of een degelijke ondergrond om zelf uiteindelijk te gaan voorzien van sauswerk of behang.
Op de onderstaande foto’s laten we kort zien wat zoal de mogelijkheden zijn.

Schuurwerk

Schuurwerk

Schuurwerk is toe te passen in bijna elk interieur en heeft als voordeel dat het egaal wit opdroogt. Naderhand sauzen is dus niet meer nodig. Schuurwerk een bewerking die afgewerkt wordt als een zanderig oppervlakte of als draaien met een schaduw werking.

Pleisterwerk

Pleisterwerk

Pleisterwerk is een eenlagige bewerking met gips voor binnen met een dikte van ca.2 tot 20 mm over bijvoorbeeld metselwerk of oude stuclagen.De wanden en plafonds worden glad gemaakt en als afwerking wordt meestal sauswerk gekozen. Maar ook een afwerking van sierpleister behoort tot de mogelijkheden.

Raapwerk

Raapwerk

Onder raapwerk wordt verstaan het aanbregen van een dikkere afwerklaag (tot 3 a 4 cm) over een vaak ruwe ondergrond.
Daarnaast wordt raapwerk vaak toegepast om aan een bepaalde maat te komen, en in badkamer, keuken ,en toilet om de wanden haaks en ter lood te verkrijgen om later tegels aan te kunnen brengen.

Buitengevel

Buitengevel

Pleisterwerk en andere afwerkingen zijn ook prima buiten toe te passen. Al dan niet in combinatie met buitengevelisolatie kan dit een woning een compleet nieuw karakter geven.